Connect with us
Rock Velvet Radio

Published

on

Ήσουν στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, όταν σκοτώθηκες

Αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τίποτα το ιδιαίτερα ξεχωριστό, αλλά θανατηφόρο παρά ταύτα. Άφησες πίσω μια γυναίκα και δύο παιδιά. Ο θάνατός σου ήταν ανώδυνος και ακαριαίος. Οι διασώστες στο ασθενοφόρο έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να σε επαναφέρουν, αλλά μάταια. Έτσι κι αλλιώς, το σώμα σου ήταν τόσο στραπατσαρισμένο που καλύτερα που κατέληξαν έτσι τα πράγματα, πίστεψέ με.

Και τότε, με είδες μπροστά σου.

«Τι… τι έγινε;» Με ρώτησες. «Πού βρίσκομαι;»

«Έχεις πεθάνει», απάντησα, δεν είχε νόημα να μασάμε τα λόγια μας.

«Ήταν… ένα φορτηγό… ερχόταν με το πλάι…»

«Ναι, ναι, έτσι ακριβώς», σου είπα εγώ.

«Και… δηλαδή… πέθανα;»

«Ναι καλέ μου. Αλλά μην το παίρνεις κατάκαρδα. Όλοι πεθαίνουν»

Κοίταξες τριγύρω. Υπήρχε… το τίποτα. Μόνο εσύ κι εγώ.

«Και τώρα, τι είναι αυτό το μέρος; Πού βρισκόμαστε;» ρώτησες. «Εδώ είναι το «μετά θάνατον»;»

«Ε, ναι, πάνω-κάτω», σου απάντησα.

«Κι εσύ; Είσαι ο Θεός;»

«Μάλιστα. Είμαι ο Θεός»

«Τα παιδιά μου… η γυναίκα μου…» είπες με ανησυχία.

«Ναι, τι;»

«Θα είναι εντάξει;»

«Έτσι μπράβο, έτσι σε θέλω», σου είπα. «Ενώ μόλις πέθανες, εσύ ανησυχείς για την οικογένειά σου. Μου αρέσει αυτό, δείχνει ποιότητα»

Με κοίταξες εκστατικά. Στα μάτια σου, δεν ήμουν ακριβώς αυτό που είχες στο μυαλό σου σαν εικόνα για τον Θεό. Φαινόμουν απλά σαν κάποιος άλλος άντρας. Ή γυναίκα. Ή κάποιος που φαινόταν να έχει μια κάποια σχετική εξουσία. Κάτι σαν δάσκαλος στο σχολείο, αλλά σίγουρα όχι αυτό που λέμε Θεός.

«Μην ανησυχείς», σε διαβεβαίωσα. «Θα είναι όλοι μια χαρά. Τα παιδιά σου θα σε μυθοποιήσουν και θα σε θυμούνται για πάντα τέλειο σε όλα. Ήταν σχετικά μικρά και δεν είχαν προλάβει να σε αντιπαθήσουν. Η γυναίκα σου θα κλάψει, αλλά θα είναι επιφανειακό. Στην πραγματικότητα, θα αισθάνεται ανακούφιση. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο γάμος σας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα πάντως, να ξέρεις ότι θα έχει πολλές τύψεις για το ότι θα αισθάνεται ανακούφιση»

«Α…», σου βγήκε μηχανικά, με λίγο δύσπιστο ύφος. «Και τώρα τι γίνεται; Θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πάω στον παράδεισο ή στην κόλαση;»

«Μπα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο», σου απάντησα χαλαρά. «Πας πίσω, θα μετενσαρκωθείς»

«Τι λες τώρα! Δηλαδή οι Ινδουιστές είχαν δίκιο;»

«Όλες οι θρησκείες έχουν δίκιο, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο», είπα συγκαταβατικά. «Περπάτησε μαζί μου»

Άρχισες να περπατάς δίπλα μου, μέσα σε έναν χώρο χωρίς ξεκάθαρο σχήμα. Με ρώτησες, «Πού πηγαίνουμε;»

«Πουθενά συγκεκριμένα», απάντησα. «Απλά είναι ωραίο να περπατάμε ενώ συζητάμε»

«Και δε μου λες…», στάθηκες για λίγο. «Ποιο το νόημα τότε; Όταν ξαναγεννηθώ, θα αρχίσω από μια λευκή κόλλα χαρτί, σωστά; Από βρέφος. Άρα όλες μου οι εμπειρίες και οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, δεν θα έχουν σημασία»

«Όχι ακριβώς», σου απάντησα και ξεκίνησα πάλι να περπατάω. «Έχεις μέσα σου τη γνώση και την πείρα που έχεις μαζέψει από όλες τις προηγούμενες ζωές σου. Απλά δεν το θυμάσαι αυτή τη στιγμή»

Σταμάτησα να περπατάω, γύρισα προς το μέρος σου με σοβαρό ύφος και σε έπιασα από τους ώμους.

«Δεν έχεις ιδέα τι είναι πραγματικά αυτό που έχεις συνηθίσει να αποκαλείς ψυχή. Η ψυχή σου είναι πολύ πιο μεγαλοπρεπής, πιο όμορφη και πιο εκτενής από οτιδήποτε θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συλλάβει μόνο ένα κλάσμα από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα. Η ζωή που έζησες ήταν σαν να βουτάς την άκρη από το δάκτυλό σου σε ένα ποτήρι νερό, για να δεις αν είναι ζεστό ή κρύο. Δεν μπορείς, ούτε χρειάζεται να μπεις ολόκληρος μέσα στο ποτήρι. Βάζεις ένα μικρό μόνο μέρος του εαυτού σου, την άκρη του δακτύλου σου, και, όταν το τραβήξεις πίσω, έχεις αποκτήσει όλες τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που εκείνο μάζεψε»

Σε κοίταξα με νόημα και σου είπα, «Έζησες τα τελευταία 48 χρόνια με τη μορφή ενός ανθρώπινου όντος· δικαιολογημένα ακόμα δεν έχεις ξεμουδιάσει αρκετά, για να αρχίσει να επανέρχεται η απέραντη συνείδησή σου. Αν έμενες αρκετά εδώ που είμαστε, θα άρχιζες σιγά-σιγά να θυμάσαι. Αλλά αυτό δεν έχει νόημα να γίνεται στο μεσοδιάστημα από την κάθε μία ζωή στην επόμενη»

«Και δηλαδή, πόσες φορές έχω μετενσαρκωθεί; Πόσες ζωές έχω ζήσει;»

«Α, πολλές. Πάρα-πάρα πολλές. Πολλές και διαφορετικές μάλιστα», απάντησα χαμογελώντας. «Αυτή τη φορά, για παράδειγμα, θα γυρίσεις πίσω ως μια Κινέζα χωριατοπούλα που γεννήθηκε το 520 μετά Χριστόν»

«Ώπα, ώπα, περίμενε! Τι μου λες τώρα;», γύρισες ξαφνιασμένος. «Θα με στείλεις πίσω στο χρόνο;»

«Ναι, αν θέλεις να το βλέπεις έτσι. Βέβαια, ο χρόνος, όπως τον έχεις βιώσει εσύ, υπάρχει μόνο μέσα στο σύμπαν που ζεις. Τα πράγματα είναι διαφορετικά εκεί απ’ όπου έρχομαι»

«Εκεί απ’ όπου έρχεσαι;», ρώτησες και με κοίταξες πραγματικά μπερδεμένος.

«Μα φυσικά», άρχισα να σου εξηγώ. «Από εκεί που έρχομαι. Έρχομαι από κάπου αλλού. Και υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα εκεί. Ξέρω ότι θα ήθελες να μάθεις τι είναι και πώς είναι, όμως, αλήθεια σου λέω, δεν θα καταλάβαινες»

«Αλλά…», αποκρίθηκες, εμφανώς απογοητευμένος. «Αλλά, περίμενε. Εάν μετενσαρκώνομαι σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, θα μπορούσα κάποια φορά να πέσω πάνω σε μια άλλη μου μετενσάρκωση!»

«Ναι, φυσικά. Συμβαίνει συνεχώς», σου απάντησα. «Και κάθε ζωή έχει επίγνωση μόνο της δικής της πορείας, χωρίς να έχει ιδέα για το τι άλλο συμβαίνει»

«Μα τότε, ποιο είναι το νόημα;»

«Σοβαρά; Με ρωτάς ποιο είναι το νόημα της ζωής; Υπάρχει πιο κοινότοπη ερώτηση;»

«Κοινότοπη ή όχι, είναι μια πολύ λογική ερώτηση, νομίζω», επέμεινες.

Σε κοίταξα κατάματα και σου είπα, «Το νόημα της ζωής, ο λόγος που δημιούργησα όλο αυτό το σύμπαν, είναι για να ωριμάσεις»

«Εννοείς την ανθρωπότητα; Για να ωριμάσει το ανθρώπινο είδος;»

«Όχι, εννοώ εσένα. Μόνο εσένα. Έφτιαξα το σύμπαν για εσένα. Με κάθε νέα ζωή, εξελίσσεσαι, ωριμάζεις και γίνεσαι μια όλο και πιο αναπτυγμένη οντότητα»

Με κοίταξες με κενό βλέμμα. «Μόνο για μένα; Και όλα τα δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη Γη;»

«Είναι όλοι εσύ. Διαφορετικές ενσαρκώσεις, δικές σου»

«Τι εννοείς; Είμαι οι πάντες;»

«Τώρα μπαίνεις στο νόημα!», σου είπα επιδοκιμαστικά, χτυπώντας σε απαλά στην πλάτη.

«Σε ξαναρωτάω. Εγώ ο ίδιος, είμαι όλοι οι άνθρωποι που έχουν υπάρξει ποτέ;»

«Και που πρόκειται ποτέ να υπάρξουν»

«Είμαι ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες;»

«Ναι, και ο Εφιάλτης, επίσης»

«Είμαι ο Χίτλερ;»

«Και τα εκατομμύρα ανθρώπων που σκότωσε»

«Είμαι ο Ιησούς;»

«Και ο καθένας από τους ακολούθους και τους διώκτες του»

Σταμάτησες να μιλάς…

«Κάθε φορά που κακοποίησες κάποιον», σου είπα, «…έβλαψες τον εαυτό σου. Κάθε πράξη καλοσύνης που έχεις κάνει, την έχεις κάνει προς τον εαυτό σου. Κάθε στιγμή ευτυχίας ή δυστυχίας που έχει βιώσει ο κάθε άνθρωπος, είναι ή θα γίνει δική σου εμπειρία»

Έμεινες βυθισμένος στις σκέψεις σου για πολλή ώρα. «Δε γίνεται αυτό που λες», είπες τελικά.

«Γίνεται, και θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Θυμάσαι αυτό που είπαμε για το ποτήρι με το νερό;»

«Ναι, οκ, αυτό ήταν εύκολο»

«Ωραία, τώρα αντί για ποτήρι, σκέψου μια μπανιέρα. Και σκέψου ότι βάζεις όλα σου τα ακροδάκτυλα μέσα στο νερό. Αν κάποιος παρατηρεί απ’ έξω, πόσους ανθρώπους βλέπει;»

«Έναν»

«Εάν όμως κάποιος είναι μέσα στο νερό, τι βλέπει;»

«Δέκα δάκτυλα, σε έπιασα»

«Ακριβώς. Κάθε ένα νοήμον πλάσμα στο σύμπαν είναι ένα ακροδάκτυλο που έχεις βουτήξει μέσα στο χωροχρονικό συνεχές, όπως το λέτε»

«Γιατί;» ρώτησες εμφατικά. «Γιατί να το κάνεις όλο αυτό;»

«Επειδή, μια μέρα, θα γίνεις όπως εγώ. Επειδή αυτή είναι η φύση σου. Είσαι του είδους μου. Είσαι παιδί μου»

«Τι;» αναφώνησες έκπληκτος. «Εννοείς ότι είμαι ένας θεός;»

«Όχι… Όχι ακόμα. Τώρα είσαι ένα έμβρυο. Ακόμα εκκολάπτεσαι. Όταν θα έχεις βιώσει κάθε μια νοήμονα ζωή μέσα σε όλο το χρόνο του σύμπαντος, τότε θα έχεις αναπτυχθεί αρκετά για να… γεννηθείς»

«Δηλαδή, το σύμπαν είναι ένα…»

«Το σύμπαν είναι ένα αυγό», σε έκοψα. «Και τώρα είναι καιρός να προχωρήσεις στην επόμενη ζωή σου»

Και σε έστειλα στο δρόμο σου.

Advertisement
Comments

Rock News

Ο David Gilmour των Pink Floyd ροκάρει στην Ελλάδα με το νέο του τραγούδι, “Yes, I have ghosts!”

Στέλλα Τσάτσου

Published

on

 

Ο David Gilmour των Pink Floyd ροκάρει στην Ελλάδα με το νέο του τραγούδι,
“Yes, I have ghosts!”

Ο David Gilmour των Pink Floyd επέστρεψε με ολοκαίνουριο τραγούδι, ροκάροντας αυτή την φορά στο νησί της Ύδρας.

Ο μουσικός, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Rattle That Lock, έβγαλε νέο κομμάτι το οποίο αποτελεί οικογενειακή υπόθεση. Η σύζυγός του, Polly Samson, που είναι συγγραφέας έχει επιμεληθεί τους στίχους και η κόρη τους Romany συμμετείχε στα φωνητικά.

Σε συνέντευξή του, ο Gilmour δήλωσε ότι δούλευε το κομμάτι από τότε που ξεκίνησε το lockdown, αλλά έπρεπε να αφαιρέσει τους τραγουδιστές που θα ακούγονταν στα backing vocals διότι δεν μπορούσαν να το προβάρουν και να το ηχογραφήσουν όλοι μαζί λόγω των μέτρων κατά του covid-19. Εν τέλει, επέλεξε να κάνει η κόρη του τα φωνητικά και ήταν πολύ ευτυχής με το αποτέλεσμα καθώς οι φωνές τους ταίριαξαν.

Ο Gilmour με την σύζυγό του Polly Samson.

Ο Gilmour με την σύζυγό του Polly Samson.

Με τη σειρά της, η γυναίκα του δήλωσε ότι μέσα στα 30 χρόνια της κοινής τους πορείας έχουν συνεργαστεί πολλές φορές καθώς έχει γράψει τους στίχους για αρκετά τραγούδια των Pink Floyd συνδυάζοντας τον κόσμο της μουσικής με αυτόν της λογοτεχνίας.

Τo ”Yes, I have ghosts”, ήταν κομμάτι που ”έντυσε” τα αποσπάσματα από την ακουστική μεταφορά (audiobook) της νουβέλας της Polly Samson ” A theatre for Dreamers”. Είναι μία όμορφη μπαλάντα , το video clip της οποίας έχει γυριστεί στο νησί της Ύδρας. Οι εικόνες από τα σοκάκια του νησιού και από την θάλασσα την ώρα του ρόδινου δειλινού συναρπάζουν τον ακροατή που ταξιδεύει με την ήρεμη μελωδία και την αισθαντική φωνή του Gilmour .

 

Ο ακροατής ταξιδεύει νοερά στους τόπους που θέλει να επισκεφτεί , στα μέρη που θέλει να ξανά πάει, στα καλοκαίρια που θέλει να ξανά ζήσει ή κι ακόμα στις αναμνήσεις και στα συναισθήματα που θέλει να ξαναβιώσει. Αυτό το στοιχείο , της δημιουργίας του οράματος από την πρώτη κιόλας νότα , κάνει ξεχωστο το τραγούδι.

Στέλλα Τσάτσου

Continue Reading

Rock News

The Road Atlas , the rock band which is getting us out of our comfort zone

Στέλλα Τσάτσου

Published

on

The Road Atlas , the rock band which is getting us out of our comfort zone

The Road Atlas, is an international rock band with punk influences.This band has their own identity and unique sound and it was our pleasure to listen band’s music and disguss for their ideas , current affairs and their music plans.

Stella T : What does your band name mean?
The Road Atlas : A Road Atlas is a book full of road maps , usually of a certain place… At last time of coming up with the name , I (Julian) was obsessed with traveling and being on the road , so I wanted the band to have that theme embedded into the songs and band’s imagery.

Stella T : How did you meet? Could you include yourselves?
The Road Atlas : Julian Gonzalez is on guitar and vocals. Meg Cherry is on bass and vocals , Jordan Brown is on lead guitar and on drums , we have several amazing players who join us depending on the situation.

Stella T :Who are your biggest influences?
The Road Atlas : Our influences vary within bandmates , but as an overaching
theme, ” Rancid”, ” Social Distortion”, ”Green Day” and ” Descendents” are some of the main bands that we keep going back to for ispiration. In the last few months, I have been obsessively listening to a band called ”Fever 333”. They are amazing!!

Stella T : : Who writes your songs? What are the main themes or topics of your songs? Do you think these topics will change over time?
The Road Atlas : I (Julian) write most of the songs on an acoustic guitar to start with. Most songs talk about getting out of your comfort zone and having the courage to grow as people. The topics will probably change over time, as we all grow as people and thw world changes. There might be some more political songs coming, some love songs or even fiction writing.

Stella T : Which musicians would you like to collaborate with?
The Road Atlas : I ( Julian) would like to collaborate with producer and Goldfinger’s singer, John Feldman. I feel like every project that he touches becomes this wonderful, positive and exciting force and I would love to be a part of that.

Stella T :How was your lockdown days?
The Road Atlas : Lockdown was scary at first. The uncertainty was a bit daunting, but once the reality settled, we started getting our gears back into action. We used the extra time we had to get real busy and have now come up with a new album that will be released later this year! We wrote most of it and recorded the songs during the quarantine.

Stella T :What’s the craziest thing or your favourite moment that’s happened in your concerts?
The Road Atlas : We were playing a show at a skate park and brewery house called Hop King. Julian decided to go skating the half pipe right before the show. Twenty minutes into skating the ramps, Julian got too confident and wiped out! He sprained his ankle, a few minutes before the show started. We played the show anyway , but during the show, a dispute between the public and the opening band ”Four Days in June” happened and the police ended up showing in the middle of our set. We still had a great time and were able to finish the show, but what a night! Ha!

Stella T : What’s your songwriting process?
The Road Atlas : I (Julian) usually start the songs on my acoustic guitar and record a rough demo. That demo is sent to the rest of the guys and we add some rough drums, lead guitar and harmonies. We go back and forth with ideas until we are happy with the overall sound.

Stella T :And our last question, if you had a message to give to your fans,what would it be?
The Road Atlas : Even though life isn’t always easy, the best thing you can do is getting used to waking up in the morning and feeling excited about what you are going to do that day. If you approach life with that sense of excitement and eagerness, you can accomplish almost anything! So our message to people is: live every day with excitement, fight for that life you dream of and go after it with all you’ve got! We believe in you!!

You can find them on Facebook: https://www.facebook.com/theroadatlas
or http://www.theroadatlas.com/

Stella Tsatsou

Continue Reading

Rock News

The Road Atlas, η ροκ μπάντα που μας βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας μας!!

Στέλλα Τσάτσου

Published

on

The Road Atlas, η ροκ μπάντα που μας βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας μας!!
Οι The Road Atlas, είναι μία διεθνής ροκ μπάντα με punk επιρροές.

Αυτή η μπάντα έχει την δική της ταυτότητα και έναν μοναδικό ήχο.

Η έδρα της είναι στο Λονδίνο.

Ακούσαμε την μουσική τους και συζητήσαμε για τις ιδέες τους, τα θέματα της επικαιρότητας και τα μουσικά τους σχέδια.

Στέλλα Τ : Τί σημαίνει το όνομα της μπάντας σας;
The Road Atlas : To ”Road Altlas” είναι ένα βιβλίο που περιέχει χάρτες δρόμων, συνήθως μίας συγκεκριμένης περιοχής. Την τελευταία στιγμή που ψάχναμε όνομα, εγώ (ο Julian) ήμουν παθιασμένος με τα ταξίδια και γενικά με το να βρίσκομαι στο δρόμο, έτσι ήθελα το group , να έχει αυτό το θέμα ενσωματωμένο στα τραγούδια του και στην φαντασία του.

Στέλλα Τ : Πώς γνωριστήκατε; Θα μπορούσατε να μας συστηθείτε;
The Road Atlas : O Julian Gonzalez είναι στην κιθάρα και στο τραγούδι. Η Meg Cherry παίζει μπάσο και κάνει κι αυτή φωνητικά, ο Jordan Brown είναι ο lead κιθαρίστας παίζει και ντραμς. Έχουμε αρκετούς καταπληκτικούς μουσικούς , οποίοι συμμετέχουν στην μπάντα ανάλογα την περίσταση κάθε φορά.

Στέλλα Τ : Ποιές είναι οι πιο σημαντικές σας επιρροές;
The Road Atlas : Οι επιρροές μας διαφέρουν μέσα στα μέλη του συγκροτήματος, αλλά κάποια συκροτήματα στα οποία γυρνάμε για να εμπνευστούμε είναι οι ”Rancid”, ”Social Distortion”,”Green Day” και ” Descendents”. Τους τελευταίους μήνες, ακούω συνέχεια μία μπάντα που λέγεται ”Fever 333”. Είναι καταπληκτικοί!!

Στέλλα Τ : Ποιός γράφει τα τραγούδια σας; Ποιά είναι τα κυριότερα θέματα που θίγετε με τα τραγούδια σας; Πιστεύετε ότι αυτή η θεματολογία μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου;
The Road Atlas : Εγώ (ο Julian) γράφω ,αρχικά ,τα περισσότερα τραγούδια στην κιθάρα. Τα περισσότερα τραγούδια μας ,παροτρύνουν τους ανθρώπους να βγουν από την ζώνη ασφαλείας τους και να έχουν το θάρρος να εξελίσσονται. Η θεματολογία, πιθανόν θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου όσο εξελισσόμαστε κι εμείς κι ο κόσμος αλλάζει. Ίσως να ακολουθήσουν κάποια πολιτικά τραγούδια , κάποια που θα μιλούν για την αγάπη και κάποια με fiction περιεχόμενο.

Στέλλα Τ : Με ποιούς μουσικούς θα θέλατε να συνεργαστείτε;
The Road Atlas : Εγώ (ο Julian) θα ήθελα να συνεργαστώ με τον παραγωγό και τραγουδιστή των Golfingers , John Feldman. Πιστεύω ότι κάθε δουλειά που αναλαμβάνει έχει ένα υπέροχο, θετικό και απίστευτο αποτέλεσμα και θα ήθελα να είμαι ένα κομμάτι από όλο αυτό.

Στέλλα Τ : Πώς ήταν οι μέρες σας κατά την διάρκεια του lockdown;
The Road Atlas : Το lockdown ήταν τρομακτικό στην αρχή. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν πραγματικά τρομακτική όταν όμως η πραγματικότητα άρχισε να επανέρχεται, αναλάβαμε δράση. Χρησιμοποιήσαμε τον extra αυτόν χρόνο που μας δόθηκε και προετοιμάσαμε το νέο μας album που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Γράψαμε περίπου το μισό και ηχογραφήσαμε τα τραγούδια κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Στέλλα Τ : Ποιά είναι η αγαπημένη σας στιγμή ή το πιο τρελό πράγμα που έχει συμβεί στις συναυλίες σας;
The Road Atlas : Παίζαμε σε ένα show, σε ένα πάρκο με skate και το μαγαζί λεγόταν Hop King. Ο Julian αποφάσισε να κάνει skateboard στην ράμπα λίγο πριν το show. Μετά από είκοσι λεπτά που έκανε skateboard αισθανόταν τόσο άνετος και ξαφνικά έπεσε! Στραμπούληξε τον αστράγαλό του, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συναυλία. Εν τέλει , παίξαμε στην συναυλία αλλά κατά την διάρκεια, μία διένεξη ξέσπασε μεταξύ του πλήθους και της μπάντας που άνοιξε το show (Four Days in June) και τελειώσαμε την συναυλία στην μέση. Εμείς περάσαμε όμορφα αλλά τί νυχτα ;!

Στέλλα Τ : Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείτε όταν γράφετε ένα τραγούδι;
The Road Atlas : Εγώ ,ο Julian, συνήθως ξεκινώ τα τραγούδια παίζοντάς τα στην ακουστική μου κιθάρα και ηχογραφώ ένα πρόχειρο demo. Το demo το στέλνω στα υπόλοιπα παιδιά και προσθέτουμε κάποια πρόχειρα ντραμς και την κεντρική κιθάρα. Έπειτα, γυρίζουμε πίσω και το ενισχύουμε με ιδέες μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι με τον τελικό ήχο.

Στέλλα Τ : Και η τελευταία μας ερώτηση, εαν είχατε να στείλετε ένα μήνυμα στους fans σας , ποιό θα ήταν αυτό;
The Road Atlas : Ακόμα κι αν η ζωή δεν έιναι πάντα εύκολη, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να συνεχίσετε να σηκώνεστε το πρωί και να νιώθετε ευτυχείς με αυτά που πρόκειται να κάνετε μέσα στη μέρα. Εαν προσεγγίσετε τη μέρα με αυτή την αίσθηση του ενθουσιασμού και του ζήλου , θα μπορέσετε να πετύχετε σχεδόν ο,τι επιθυμήσετε! Έτσι , το μήνυμά μας είναι : Να ζήτε κάθε μέρα με ενθουσιασμό, να πολεμάτε για την ζωή που ονειρεύεστε και να την κυνηγάτε με όλα τα μέσα που διαθέτετε. Πιστεύουμε σε εσάς!!

Μπορείτε να τους βρείτε στο Facebook: https://www.facebook.com/theroadatlas
ή στο www.theroadatlas.com

Στέλλα Τσάτσου

Continue Reading

Τελευταία άρθρα

Rock News4 ώρες ago

Ο David Gilmour των Pink Floyd ροκάρει στην Ελλάδα με το νέο του τραγούδι, “Yes, I have ghosts!”

  Ο David Gilmour των Pink Floyd ροκάρει στην Ελλάδα με το νέο του τραγούδι, “Yes, I have ghosts!” Ο...

Rock News4 ώρες ago

The Road Atlas , the rock band which is getting us out of our comfort zone

The Road Atlas , the rock band which is getting us out of our comfort zone The Road Atlas, is...

Rock News5 ώρες ago

The Road Atlas, η ροκ μπάντα που μας βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας μας!!

The Road Atlas, η ροκ μπάντα που μας βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας μας!! Οι The Road Atlas, είναι μία...

Rock News3 μήνες ago

Η μεγάλη επιστροφή των Naglfar

Τη σιωπή τους έσπασαν επιτέλους οι Σουηδοί τιτάνες, Naglfar, κυκλοφορώντας τον νέο τους δίσκο με τίτλο Cerecloth. Ο δίσκος κυκλοφόρησε...

Rock News3 μήνες ago

Living in a Ghost Town Rolling stones οι βετεράνοι της ροκ μιλάνε για το ξαφνικό lockdown

Οι Rolling stones, οι βετεράνοι της ροκ, επέστρεψαν και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ! Το καινούριο τους τραγούδι , μιλάει...

Rock News3 μήνες ago

Oι Rollers of Bedlam,σπάνε την ρουτίνα του lockdown με τα ροκ κομμάτια τους

Oι Rollers of Bedlam,σπάνε την ρουτίνα του lockdown με τα ροκ κομμάτια τους και μιλάνε για την μουσική τους πορεία....

Rock News4 μήνες ago

Top 10 Free Plugins for Metal

Can you mix using only free plugins? You bet you can! Here’s top 10 list & a sample mix using...

Rock News4 μήνες ago

Πέθανε απο κορωνοϊό Ο Manu Dibango

Είναι ο πρώτος διάσημος μουσικός που χάνει την μάχη με τον κοροναϊό ! Chers parents, chers amis, chers fans,Une voix...

Rock News9 μήνες ago

Leana Dolci ο έρωτας του Bruce Dickinson με την 45άρα γυμνάστηρια και ο χωρισμός του με την Paddy Bowden

Στο παρίσι με την 45χρονη φιλενάδα του Leana Dolci, ζεί πλέον ο Frontman των Iron Maiden. Ο 61χρονος Bruce αντιμετωπίζει...

Rock News9 μήνες ago

Νirvana: Ο Kurt ζει και εκφράζει τις ανησυχίες των νέων κάθε γενιάς .

Της Στέλλας Τσάτσου. Οι Νirvana, ασυμβίβαστοι και εναλλακτικοί συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια από τον θάνατο του...

Δημοφιλή