Του Πέτρου Μπούργου.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

ERIC CLAPTON – TEARS IN HEAVEN

Ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Εξαιρετικές μελωδίες , βραχνή , καθαρή και αισθαντική φωνή. Στις  δεκαετίες ’60 και ’70 τον δηλητηρίασαν οι αδυναμίες του , οι γυναίκες και τα ναρκωτικά. Η ζωή τον κέρασε πολλά , η μοίρα όμως τον φαρμάκωσε για τα καλά.

Ο λόγος για τον τεράστιο Eric Clapton. Μεγάλες επιτυχίες με τους Cream και αργότερα ακόμα μεγαλύτερες ακολουθώντας σόλο καριέρα.

Στις 20 Μαρτίου του 1991 συνέβη ένα γεγονός που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του Clapton για πάντα. Ο τετράχρονος γιος του, Conor έπεσε από το παράθυρο του 53ου ορόφου ενός διαμερίσματος, που ανήκε σε έναν φίλο της μητέρας του. Ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος και ο Clapton έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος αμέσως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μικρός Conor ξέφυγε για κλάσματα του δευτερολέπτου από την επιτήρηση της νταντάς του, σκαρφάλωσε στο πρεβάζι του παραθύρου και από ένα μικρό άνοιγμα που είχε αφήσει η καθαρίστρια έπεσε στο κενό. Το συνήθιζε αυτό στην Ιταλία, όπου ζούσε με τη μητέρα του. Μόνο που εκεί το παράθυρο ήταν στο ύψος του εδάφους, ενώ εδώ στον 53ο όροφο.

Ένα χρόνο αργότερα γράφτηκε ίσως το καλύτερό του τραγούδι όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Θέλησε και ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του κάτι το οποίο δεν έγινε.Χρειάστηκε να μπει σε ψυχιατρείο για διάστημα άνω των 9 μηνών λέγοντας ότι η ζωή του δεν είχε νόημα.Ο συνεργάτης και φίλος του Will Jennings τον έπεισε για το  αντίθετο κάτι που είχε θετικό  αντίκτυπο στη ζωή του μεγάλου σταρ. Το τραγούδι απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο έχοντας την αμεσότητα που έπρεπε καθώς ο πατέρας μιλάει στο μικρό του αγόρι .

Ο πόνος τεράστιος και η επιτυχία μεγαλύτερη. Το τραγούδι για 18 εβδομάδες παραμένει στην πρώτη θέση στα chartsτου Billboard.

Το “Tearsinheaven” είναι κομμάτι του soundtrack της ταiνίας “Rush”, ενώ στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στο δίσκο “Unplugged” και κέρδισε τρία βραβεία grammy.

 


#