ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ EAGLES – HOTEL CALIFORNIA

Είναι σίγουρα κάποιες φορές που συγκεκριμένα τραγούδια τροφοδοτούν με αγάπη πολύ όμορφες στιγμές της ζωής μας. Συνήθως συνδέονται με κάποια μεγάλα τραγούδια. Δεν υπήρχε πάρτυ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 που στο κλείσιμό του το πρώτο τραγούδι που έπαιζε ήταν το “Hotel California”.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε Άνοιξη του 1977 και αποτέλεσε τη μία και μεγαλύτερη επιτυχία των Eagles. Κι όμως το κομμάτι στην ουσία περιγράφει την ακριβή ζωή του Los Angeles.

Εξαιρετική και πρωτότυπη έναρξη και υπέροχα κιθαριστικά σόλο συνθέτουν μια υπέροχη μελωδία και την κατατάσσουν και δικαίως στις 10 καλύτερες όλων των εποχών. Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2013, το History of the Eagles, Χάνλεϊ λέει για το τραγούδι ότι είναι «ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία… That’sall…».

Από το 1997 έως σήμερα το κομμάτι έχει πουλήσει μόνο ως maxi single πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Ένα κομμάτι που στηρίχτηκε περισσότερο στις ικανότητες των μουσικών του παρά στους στίχους του. Ένα συγκρότημα που έγραψε τεράστια ιστορία με και μόνο τραγούδι. Πριν 3 χρόνια σε συναυλία τους στη Βοστώνη το τραγούδι ακούστηκε 9 φορές. Βεβαίως και μπήκαν στο βιβλίο Guines.

Μία ανύπαρκτη ιστορία που έκανε ένα γκρουπ ΘΡΥΛΟ!